Herstelacademie

Herstelacademie Emergo biedt een vormingsaanbod voor mensen die in groep willen werken aan hun psychisch herstel. Onder psychisch herstel verstaan we: terug ‘goesting’ krijgen in het leven. Niet langer vastlopen op symptomen en beperkingen eigen aan een diagnose, maar inzetten op de krachten om er op een kwaliteitsvolle manier mee om te gaan in het leven. Onze cursussen staan ook open voor familieleden, naasten en hulpverleners. Onze opleidingen zijn een persoonlijke ontdekkingsreis naar zingeving en begrip. We focussen op zelfzorg, eigenwaarde, je rol in de samenleving, je krachten en talenten om jouw ambities waar te maken. 

De vormingen worden steeds in duo gegeven door trainers met ervaringskennis en hulpverleners. Naast het samen lesgeven worden de cursussen ook samen gemaakt en tijdens de lessen ligt het accent sterk op samen leren. Zo worden de deelnemer en de lesgever respectievelijk student en trainer van en met elkaar. Studenten maken zelf keuzes over wat ze willen leren en waar ze dit willen leren. De rol van ‘patiënt, ziek en behandeling’ verandert hierdoor naar de rol van ‘student, eigen keuzes maken en het stuur van je eigen leven in handen nemen’.

De Herstelacademie staat open voor eenieder die initiatieven wil nemen rond zijn/haar eigen herstel en biedt leermogelijkheden voor studenten van alle niveaus, culturen, leeftijden, ervaringen en regio.

Herstelacademie Emergo voorziet een breed en divers cursusaanbod, en realiseert dit samen met de partners uit het netwerk.

Cursusaanbod

U kan steeds het huidige cursusaanbod terugvinden op de website van Herstelacademie.

Contact

Wens je meer informatie over een cursus, wil je op onthaalgesprek komen, wil je zelf meewerken aan een cursus of heb je andere vragen over herstelacademie Emergo? 
Peter Reekmans en Annelien d’Hoine helpen je graag verder:
herstelacademie@netwerkemergo.be of 015 30 46 47.