Please select a menu for the "Mobile Menu" position from the Appearance->Menus page in WP Admin
 Netwerk Emergo  / Infopunt rond ervaringsdeskundigheid en herstel

Herstel en Werk

De Arbeidscoach

  Binnen revalidatiecentrum Pastel vind je de arbeidscoach - Eva Nijs. Zij is iedere werkdag bereikbaar tussen 9u en 17u op het nummer 0478 63 71 06 of via mail arbeidscoach.emergo@emmaus.be Wat ? De arbeidscoach vormt een brugfiguur tussen zorg en werk. Zij ondersteunt personen met een gestabiliseerde psychiatrische of psychosociale kwetsbaarheid om stappen te zetten naar betaalde arbeid. Biedt coaching in de zoektocht naar werk via trajectbegeleiding. Nadat een betaalde arbeid werd gevonden en opgestart, biedt de arbeidscoach vervolgens een verdere loopbaanbegeleiding (opvolging van de werksituatie en coaching van de leidinggevende). Gratis Er worden voor cliënten geen kosten aangeboden voor deze dienstverlening. De traject- en loopbaanbegeleiding hebben samen een maximumduur van twee jaar. Wie ? Bij de arbeidscoach kunnen alle geïnteresseerden met een psychische kwetsbaarheid terecht die in hun herstelproces wensen te werken aan de weg naar tewerkstelling. Deze dienstverlening is er dus niet alleen voor de bezoekers van het RC Pastel.   Bekijk hier de nieuwe folder met informatie en contactgegevens van Eva Nijs : Folder arbeidscoach

FAMILIE-ervaringsdeskundigheid

De familiewerking wil mee vorm geven aan de familie-/naastenbetrokkenheid in het netwerk Emergo en binnen de verschillende partners van het netwerk en nadenken over de rol die familie/naasten kunnen opnemen in het herstelproces.

Herstel en Vrije Tijd

Kwartiermaken is werken aan het bevorderen van een samenleving waarin (meer) mogelijkheden ontstaan voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, los van stigma en denken in termen van beperkingen. De kwartiermaker onderzoekt hoe zijn cliënt (weer) aan de samenleving kan deelnemen.

Ervaringsdeskundigheid

Ervaringsdeskundigheid (ED), Herstel en Herstel ondersteunende zorg (HOZ) zijn geen exotische begrippen meer in de GGZ. Steeds meer mensen en organisaties maken kennis met deze concepten en ideeën en zoeken naar betekenis en invulling ervan.

Herstelacademie

Herstelacademie Emergo biedt een vormingsaanbod voor mensen die in groep willen werken aan hun psychisch herstel. Onder psychisch herstel verstaan we: terug ‘goesting’ krijgen in het leven. Niet langer vastlopen op symptomen en beperkingen eigen aan een diagnose, maar inzetten op de krachten om er op een kwaliteitsvolle manier mee om te gaan in het leven.
Emergo is een samenwerkingsverband voor gemeenschapsgerichte geestelijke gezondheidszorg in regio Mechelen. GGZ-organisaties en partners uit zorg, welzijn en andere sectoren bundelen samen met ervaringsdeskundigen en familieleden de krachten. Dit doen we om ondersteuning, zorg en contact te bieden aan volwassenen met een psychische kwetsbaarheid.